Spørsmål Og Svar

Naloxtuben

Klikk på spørsmålene under for å få opp svaret!

 • Er neglesopp smittsomt?

  Neglesopp, eller onykomykose, er forårsaket av små, levende mikroorganismer som lever av dødt hudvev, og svaret på spørsmålet ”er neglesopp smittsomt”? [L1] er ja. Soppen kan smittes fra person til person, enten gjennom direkte eller indirekte kontakt, og den spres like fort som influensa. Den kan også spres fra en av tåneglene dine til en annen, eller fra en tånegl til en fingernegl. Risikoen for å bli smittet av neglesopp er spesielt høy i varme, fuktige områder hvor soppen trives, for eksempel i svømmebasseng, offentlige dusjer og garderober. En annen måte å få neglesoppen på er ved å dele personlige gjenstander som håndklær, sko og negleklippere med en infisert person. Den kan også spres i neglesalonger via neglelakk eller instrumenter som ikke har blitt ordentlig sterilisert.

  Hvis du har symptomer på neglesoppinfeksjon – for eksempel misfargede, sprø, deformerte eller tykke negler – er det en god sjanse for at du fikk infeksjonen fra noen andre, og det er derfor viktig at sørger for riktig hygiene for å hindre at du igjen smitter noen. Ta disse forholdsreglene for å få kontroll på infeksjonen og redusere risikoen for å smitte andre:

  • Unngå å gå barfot rundt i huset eller på offentlige steder
  • Ikke del sko med andre mennesker
  • Bytt sko og sokker hyppig
  • Tørk føttene nøye etter dusj
  • Ikke bruk neglelakk
  • La føttene dine lufttørke så ofte som mulig
  • Bruk en topisk neglesoppbehandling, slik som Nalox, direkte på de infiserte neglene

  Onykomykose kan smitte uavhengig av alder og etnisitet, men idrettsutøvere, svømmere, eldre og mennesker med visse sykdommer, som for eksempel diabetes og psoriasis, har høyre sannsynlighet for smitte enn en frisk person. Man vet ikke helt sikkert hvorfor noen mennesker er mer utsatte for neglesoppinfeksjoner enn andre, men risikoen for infeksjon har mest sannsynlig en sammenheng med et nedsatt immunforsvar.

  Kilder:

  http://www.villagepodiatrycenters.com/laser-nail/laser-nail-faq.php
  http://nationalnailfungus.org/toenail-fungus-is-contagious/
  http://www.treatmentforonychomycosis.com/is-onychomycosis-contagious/

 • Er neglepsoriasis smittsomt?

  Psoriasis er en vanlig kronisk hudsykdom som også kan ramme finger- og tåneglene. Men er neglepsoriasis smittsomt? Svaret er nei – du kan ikke bli smittet ved å ta i noen som har sykdommen. Hva som forårsaker neglepsoriasis er ikke fullstendig kjent, men immunforsvaret ditt og genetisk predisposisjon har innvirkninger på sjansene for å utvikle sykdommen. Hvis en av foreldrene dine eller et søsken har sykdommen, har du mest sannsynlig også den, og hvis begge foreldrene dine har den, øker risikoen betraktelig. Miljømessige faktorer spiller mest sannsynlig også en rolle.

  Neglepsoriasis er mer vanlig hos voksne enn hos barn, og utvikles vanligvis i ung voksen alder, men hvem som helst kan ha det. Sykdommen forekommer like ofte hos kvinner som hos menn uavhengig av etnisitet.

  Klassiske symptomer på neglepsoriasis er hullete, misfargede negler som noen ganger blir tykkere eller deformerte. Lesjoner under negleplaten kan forårsake at neglen løsner fra huden og faller av. Selv om det ikke finnes noen kur for neglepsoriasis, kan symptomene forbedres med den rette behandlingen.

  Kilder:

  http://www.psoriasis.org/about-psoriasis/faqs
  http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/nail-psoriasis

 • Hvor kan jeg kjøpe Nalox?

  Du kan kjøpe Nalox i de fleste apoteker

 • Er det en risiko for at tuben blir kontaminert av sopp eller bakterier?

  Tuben har en ventil som forhindrer løsninger eller andre substanser fra å kontaminere innholdet i tuben.

 • Hvor lenge varer en tube med Nalox?

  Mengden som behøves avhenger av hvor mange negler som er infiserte og som må behandles, men man kan beregne at tuben varer rundt tre måneder når man behandler tre negler. 

 • Kan man bruke Nalox hvis man er gravid eller ammer?

  Ja, Nalox har kun lokal effekt.

 • Kan barn bruke Nalox?

  Som for mange andre produkter finnes det begrenset erfaring med bruken på barn. Siden ingen Nalox-studier på barn har blitt gjennomført, anbefaler vi forsiktig bruk og konsultasjon med lege først. 

 • Kan jeg bruke neglelakk under behandlingen?

  Nei, neglelakk hindrer at Nalox absorberes og forhindrer derfor de ønskede effektene.

 • Er det noen bieffekter eller interaksjoner assosiert med Nalox?

  En svak midlertidig irritasjon på omkringliggende hud, i tillegg til misfarging av neglen, kan oppstå. I noen tilfeller kan deler av neglen løsne/separeres fra den underliggende neglesengen, noe som av og til fører til adskillelse fra den infiserte delen av neglen. Det finnes ingen kjente interaksjoner med farmasøytiske produkter. 

 • Kan jeg behandle neglene mine med Nalox uten å være sikker på at jeg har neglesopp?

  Bruk av Nalox forutsetter ikke en diagnose fra legen, og kan kjøpes reseptfritt i apotek. Nalox forbedrer neglens utseende, selv om misfargingen eller deformasjonen er forårsaket av andre faktorer enn neglesopp.

 • Hvordan bruker jeg Nalox?

  Med Nalox kan du enkelt og greit behandle neglene uten at du trenger å file dem. Nalox påføres én gang om dagen på den misfargede/deformerte neglen. Slik bruker du Nalox.

 • Hvordan forhindrer Nalox at neglesoppen vokser?

  Ved å endre neglens mikromiljø, samt styrke negleoverflaten, fjerner Nalox vilkårene som gjør at neglesoppen trives. På denne måten blir soppangrepet bekjempet og forhindret. 

Nalox – Trippelvirkende neglesoppbehandling

Nalox behandler neglesopp, reduserer misfarginger og glatter ut neglens ytre lag.

Hvor kan jeg kjøpe Nalox?

Nalox er tilgjengelig i ditt lokale apotek. Du kan også kjøpe Nalox på nettet.

Nalox – Trippelvirkende neglesoppbehandling

Nalox behandler neglesopp, reduserer misfarginger og glatter ut neglens ytre lag.

Les om Nalox
Nalox produktbilde