Neglesoppbehandling – hvordan bli kvitt neglesopp?

Behandling av neglesopp er utfordrende ettersom infeksjonen er inni neglen og derfor vanskelig å nå. Selv når behandlingen av infeksjonen er vellykket, må den gamle neglen bli fullstendig erstattet av ny vekst før den kan sees på som helt kurert. For fingernegler kan dette ta opptil seks måneder etter at man har avsluttet behandlingen, og for tånegler, som gror i et saktere tempo, kan det ta så lenge som ett år. Hvis du har symptomer på negleforandringer, kan du forsøke topiske behandlinger man får kjøpt i apotek. Hvis dette ikke er nok for å drepe infeksjonen, kontakt en fotterapeut eller en lege for råd.

Par-paa-brygge

Husk at jo før du starter behandlingen, desto større er sjansene for en vellykket behandling av infeksjonen. Ordentlig neglepleie, som for eksempel å holde føttene dine tørre og ikke for varme, bruk av romslige sko og jevnlig klipping av neglene, vil også hjelpe til med å helbrede infeksjonen og hindre tilbakefall. Å behandle neglesopp krever mye tålmodighet, men ikke gi opp eller avbryt behandlingen uten å ha konsultert med en fotterapeut eller en lege først siden dette kan forårsake at behandlingen mislykkes.

Topiske behandlinger av neglesopp

Behandling av negl med neglesopp animasjon

I tilfeller av neglesopp hvor negleroten enda ikke har blitt rammet, kan man bli behandlet med kremer og andre behandlingsmetoder som Nailner og Scholl som kjøpes i apotek, eller antifungale neglelakker som for eksempel amorolfine 5% neglelakk fra Apotekproduksjon.

Nalox er en klinisk testet topisk neglesoppbehandling som behandler negler rammet av soppinfeksjon eller psoriasis, og kan også brukes av diabetikere. Gjennom en fysisk antifungal effekt, dreper Nalox soppen som vanligvis forårsaker negleinfeksjon. Nalox har også en keratolytisk effekt som skånsomt glatter ut neglens øverste lag, og som fjerner misfarginger og ødelagt neglevev for å danne en glattere og tynnere negl. Ved å binde fuktighet i neglen, skaper Nalox en sterkere og mer funksjonell negleoverflate med de første synlige resultatene ofte så raskt som innen to uker. 

Orale neglesoppbehandlinger

Hvis neglesoppen har spredt seg til negleroten og det ikke har hjulpet å bruke topiske behandlinger, er det mulig at du trenger orale medikamenter. Disse brukes kun i alvorlige tilfeller av neglesopp, eller onykomykose, og skrives ut på resept av lege. Det finnes flere forskjellige orale antifungale medikamenter, og noen har blitt assosiert med alvorlige bieffekter som leverforgiftning, tarmproblemer og hodepiner. 

Andre behandlinger mot neglesopp

I noen tilfeller av alvorlig og smertefull neglesopp som ikke har blitt forbedret ved hjelp av andre behandlinger, kan neglen fjernes og så bli behandlet med en topisk antifungal krem for huden. Denne behandlingen kan være effektiv, men er vanligvis smertefull og midlertidig funksjonshemmende. Nyere alternativer for behandling av onykomykose inkluderer laserbehandling, ultralyd og fotodynamisk terapi. 

Nalox – Trippelvirkende neglesoppbehandling

Nalox behandler neglesopp, reduserer misfarginger og glatter ut neglens ytre lag.

Negleforandringer

Sjeneringen ved negleforandringer kan forårsake emosjonelt stress.

Neglepsoriasisbehandling

Neglepsoriasis og neglesopp har symptomer som ligner på hverandre og lidelsene oppstår ofte samtidig.

Neglepsoriasis

Omtrent halvparten av de som lider av psoriasis utvikler neglepsoriasis, men hva er årsakene og symptomene?

Nalox – Trippelvirkende neglesoppbehandling

Nalox behandler neglesopp, reduserer misfarginger og glatter ut neglens ytre lag.

Les om Nalox
Nalox produktbilde