Neglesopp – kjerringråd

Det finnes mange kjerringråd mot neglesopp – alt fra aloe vera og tetreolje til mentolsalver og eddik – men fungerer de egentlig? Anekdotiske beviser antyder at noen hjemmelagde legemidler har antifungale egenskaper og dermed kan hjelpe med å forbedre neglesoppinfeksjonen, men det finnes få vitenskapelige studier som underbygger disse påstandene. Det faktum at et topisk middel har antifungale egenskaper gjør det ikke nødvendigvis effektivt i behandlingen av neglesoppen, dette fordi det må kunne penetrere neglen og behandle neglesengen i tillegg til selve neglen for å kunne eliminere soppen. Her er noen populære kjerringråd som finnes i media og på nettet:

Kvinne-i-eng
  • Mentolsalve eller såkalte ”chest rubs”, som ofte smøres på  brystkassen for å lindre hoste og slim, er anbefalt av mange som et kjerringråd mot neglesopp. Minst én vitenskapelig studie støtter opp under ideen om at tymololje – en vanlig ingrediens i chest rubs-salvene som er ekstrahert fra urten timian – er effektiv mot neglesoppinfeksjon, men bevisene for dette er begrensede.
  • Dynking i eddik kan forhindre veksten av visse bakterier og er et populært kjerringråd mot neglesopp, men kan ta lang tid før man oppnår synlige forbedringer.
  • Dynking i blekemiddel har blitt brukt av noen mennesker for å behandle neglesopp, men dette kan forårsake hudirritasjoner, og det finnes få beviser som underbygger effekten av denne behandlingen.
  • Aloe vera har antifungale og antibakterielle egenskaper, og sies å skulle forhindre neglesopp samtidig som den hjelper til med å helbrede neglen. Enten kan man dynke foten i aloe vera, eller så kan den smøres som en salve på neglen.
  • Forskjellige urter kan forhindre veksten av bakterier og sopp, inkludert hvitløk, ingefær, timian og kamille. De blir brukt for å gi immunforsvaret en boost, og kan også ha effekt på milde negleinfeksjoner, selv om det er lite vitenskapelige bevis som understøtter dette.

Nalox – Trippelvirkende neglesoppbehandling

Nalox behandler neglesopp, reduserer misfarginger og glatter ut neglens ytre lag.

Neglesoppsymptomer

Neglesopp er årsaken til omtrent 50 % av alle neglelidelser. Hva er symptomene?

Nalox – Trippelvirkende neglesoppbehandling

Nalox behandler neglesopp, reduserer misfarginger og glatter ut neglens ytre lag.

Les om Nalox
Nalox produktbilde