Er neglepsoriasis smittsomt?

Psoriasis er en vanlig kronisk hudsykdom som også kan ramme finger- og tåneglene. Men er neglepsoriasis smittsomt? Svaret er nei – du kan ikke bli smittet ved å ta i noen som har sykdommen. Hva som forårsaker neglepsoriasis er ikke fullstendig kjent, men immunforsvaret ditt og genetisk predisposisjon har innvirkninger på sjansene for å utvikle sykdommen. Hvis en av foreldrene dine eller et søsken har sykdommen, har du mest sannsynlig også den, og hvis begge foreldrene dine har den, øker risikoen betraktelig. Miljømessige faktorer spiller mest sannsynlig også en rolle.

Neglepsoriasis er mer vanlig hos voksne enn hos barn, og utvikles vanligvis i ung voksen alder, men hvem som helst kan ha det. Sykdommen forekommer like ofte hos kvinner som hos menn uavhengig av etnisitet.

Klassiske symptomer på neglepsoriasis er hullete, misfargede negler som noen ganger blir tykkere eller deformerte. Lesjoner under negleplaten kan forårsake at neglen løsner fra huden og faller av. Selv om det ikke finnes noen kur for neglepsoriasis, kan symptomene forbedres med den rette behandlingen.

Kilder:

http://www.psoriasis.org/about-psoriasis/faqs
http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis/nail-psoriasis